Школа по актьорско майсторство към „Нов театър“

Школа по актьорско майсторство към „Нов театър“ с преподаватели  Башар Рахал, Зафир Раджаб и Ралица Паскалева.

 

Башар Рахал завършва актьорско майсторство за драматичен театър при проф. Стефан Данаилов в НАТФИЗ. Става известен предимно като филмов актьор, снимал е в над 60 филма, включително и много холивудски продукции, заедно със знаменитости като Джон Кюсак, Джъд Лоу, Кейт Бекинсейл, играл е и в едни от най-успешните български филмови и телевизионни продукции – „Стъклен дом“, „Дървото на живота“, „Корпус за бързо реагиране“ и други.

Друг от преподавателите  в школата е популярната от „Корпус за бързо реагиране“, Код червено“, „Кантора Митрани” , „Столичани в повече”, „Откраднат живот” и др. Ралица Паскалева

Ралица Паскалева завършва класа на проф. Данаилов през 2012 г. Освен работата й в проекти на театралния режисьор Диана Добрева, тя има десетки участия в киното и телевизията: „В името на краля 3“, „Съдби“, „Код червено“, „Корпус за бързо реагиране“, „Апокалипсис Помпей“, „Кантора Митрани“, „Столичани в повече“ и др.

Другият член в екипа на Башар Рахал е актьорът Зафир Раджаб.  Зафир има завиден брой представления в репертоара на Народен театър „Иван Вазов”: в спектаклите на Явор Гърдев „Хамлет“ от У. Шекспир и „Жана“ от Я. Пулинович; авторските спектакли на Камен Донев „Работно време“ и „Почивен ден“; в „Идиот 2012″ по Ф. М. Достоевски, „Майстори“,    „Последното изкушение“ и др.

В школата курсистите ще изучават практически както актьорско майсторство за драматичен театър, така и спецификите на актьорската игра. Работата ще бъде изцяло практическа.

За повече информация:

Bashorahal@gmail.com
+359888700787