НОВИНИ

ЛЯТНА СЦЕНА (300 седящи места). в „Нов театър“ НДК

В началото на месец Юли, 2023 г. “Нов Театър” НДК http://newtheatre.bg/ открива своята ЛЯТНА СЦЕНА (300 седящи места) със съдействието и подкрепата на Столична община.

Любителите на театралното и музикално изкуство ще бъдат зарадвани с една вълнуваща алтернатива на културния живот в София.  Известни творци – актьори , режисьори и драматурзи, както и проспериращи и амбициозни млади таланти, обединяват усилията си в създаването на ЛЕТЕН ТЕАТРАЛНО-МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ.

Ще бъдат представени спектакли по емблематични български произведения от Димитър Димов, Емилиян Станев, Николай Хайтов и много др.

Надяваме се, че сме Ви заинтригували и очакваме Вашето партньорство за новата инициатива на “Нов театър” НДК! Очакваме Вашите предложения за участие!

СЪОБЩЕНИЕ: „Нов Театър“ НДК пусна You Tube КАНАЛ „НОВ ТЕАТЪР“ НДК където можете да гледате рекламни клипове (trailers) на спектакли, документални филми и интервюта с артисти, съврзани с театъра.

„НОВ ТЕАТЪР“ НДК Ви кани на ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ на 18.02.2022 г. от 18 часа. „149 години от кончината на Апостолът на свободата – Васил Левски“ и „Положението на „Нов театър“ НДК в Извънредното Положение на България“.
Въпросите можете да завате на: Бойко Илиев – създател на „Нов театър“, Ники Сотиров, Елена Петрова, Ивайло Захариев, Любо Ковачев, както и да гледате спектакъла „Времето е в нас и ние сме във времето“.

Бойко Илиев за постановката на мюзикъла „Ухание на пури и джаз“ в Музикалния театър

Factor.bg: „Парченца от слънце и облак“ – поезия, страст, хуманизъм

БТВ: „БАЙ ГАНЬО ПОМЪДРЯ, ПОДМЛАДИ СЕ И ЗАПЯ“

Много Бай-Ганьовци, Алеко е един в мюзикъла „Ганьоада“ Бойко Илиев с оригинален поглед към безсмъртната книга и биографията на Щастливеца 

БНР / Интервю с Бойко Илиев: Всички сме Бай Ганьо и всички сме Алеко

Премиера на музикалната сатира „Ганьоада“ на Бойко Илиев по Алеко Константинов – в Нов театър – НДК

Интервю с част от творческия екип на постановката по Bulgaria OnAir / „Парченца от слънце и облак” с Премиера в Нов театър – НДК

Премиера на „Пеперуди, пеперуди“ от Алдо Николай в Нов театър НДК 19 и 20 октомври 2020, 19:30 часа, Зала „Нов Театър” НДК

За театъра под карантина! Или театър на 50%! Как културата може да бъде карантинирана или инвалидизирана в проценти?!
Интервю с Бойко Илиев – режисьор и директор на Нов театър – НДК и акрисата Йоана Буковска в предаването „Малки истории“ по БНТ. Въпросът е, че историята в момента с изкуствоно нито е малка, нито е частна, а е глобална!

НОВ ТЕАТЪР НДК обявава КАСТИНГ за актьори-певци във връзка с премиерната постановка на ВЕЧЕРЯ В МАНХАТЪН – джаз-опера от Любомир Денев. Ролите са 4 – сопран, мецосопран, тенор, баритон.
Кандидатите трябва да имат театрален сценичен опит, пластични способности и да пеят професионално. Прослушването ще включва песен по избор на кандидата от стандартния джаз-репертоар /Гершуин, Елингтън, Портър и т.н./ и фрагмент от джаз-операта „Вечеря в Манхатън“.
Желаещите да участват трябва да изпратят кратка биография на имейл lubodenev@aol.com и ще получат ноти и synback mp-3 за подготовка на фрагмента. За предпочитане е с акомпанимент на живо на пиано.
Кастингът ще се проведе на 18.09. от 11ч. до 15ч. в Нов театър НДК.

СЪОБЩЕНИЕ от 01.09.2020 г.                                                            Уважаеми зрители, представлението „Голямото влизане“ / 24.09.2020 г. от 20.00 часа няма да се състои, поради основателни причини от обективен характер. Можете да върнете закупените билети на касите на Билетен център НДК и Нов Театър НДК (информация 0988991782) или да посетите следващото представление на спектакъла през месец Октомври. Благодарим за разбирането и до нови срещи!

СЪОБЩЕНИЕ от 21.08.2020 г.
Уважаеми зрители, представлението „Антиутопия от изолатора“ тази вечер (21.08.2020 г. от 21.00 часа) https://btvnovinite.bg/lifestyle/liubopitno/romeo-i-zhulieta-ljubov-ot-izolatora-snimki-video.html?fbclid=IwAR3bAbM6xQ5gapkeKxfauLKPuJxrLy4zXA-sy_i9reyHp2NiPpK9bWsWqcQ няма да се състои, поради здравословни причини на един от актьорите. Можете да върнете закупените билети на касите на Билетен център НДК и Нов Театър НДК, или да посетите следващото представление на спектакъла. Благодарим за разбирането и до нови срещи!

На 21 август на Лятна сцена пред Нов театър – НДК предстои хитовото представление „Антиутопия от изолатора 2020“ по „1984“ на Джордж Оруел

Ромео и Жулиета – любов от изолатора на режисьора Бойко Илиев и емблематичния Джордж Оруел и неговата „1984“-та

„Писмо до съветско другарче“ – за социализма през очите на дете

Премиера на „1984“ по Оруел в Нов Театър НДК

„Антиутопия от изолатора“ с премиера на Лятна сцена Нов Театър – НДК

Антиутопия 1984 от изолатора 2020“ по световноизвестното произведение на Джордж Оруел „1984“

ПОКАНА ЗА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ

Уважаеми приятели,

Заповядайте на 21 юли от 12:00 ч. в Нов театър НДК на пресконференция „ПРЕМИЕРА НА АНТИУТОПИЯ 1984 ОТ ИЗОЛАТОРА 2020 по Дж. Оруел“

На вече откритата Лятна сцена пред Нов театър – НДК на 21 и 22 юли предстоят премиерните представления на спектакъла по световно известното произведение на Джордж Оруел. „Големият брат ни наблюдава!“. Този шедьовър е доказано актуален днес и оживяването му на театрална сцена е още едно доказателство за това. Драматизацията и впоследствие реализацията на сцена се осъществяват от Бойко Илиев в условията на безпрецедентната за света изолация през пролетта на 2020г. Пророк или конспиратор ще се окаже Оруел? Той ни казва какво може да се случи, а дали ще се случи зависи от нас! Човечеството ще успее ли да надмогне изолацията? Изолация, в която не само някой друг ни поставя, а и самите ние доброволно приемаме?! Антиутопично ли е вече съзнанието на хората? Спектакълът поставя много въпроси, на които трябва да открием сами отговорите, за себе си!

Заповядайте на най-актуалното и ново театрално представление под звездите на Нов театър – НДК, лятна сцена от 21 часа на 21 и 22 юли! Билети в Билетен център НДК и на касата на театъра преди представленията.

14.07.2020 г. Интервю с директора на „Нов Театър“ НДК във връзка с новата Лятна сцена под звездите

СЪОБЩЕНИЕ / 28.06.2020 г.

Нов Театър НДК http://newtheatre.bg/ отваря врати на 01.07.2020 г. от 21.00 часа с моноспектакъла на Иван Юруков „Пилето, което казва Ку” и офицално открива своята ЛЯТНА СЦЕНА (250 седящи места) със съдействието и подкрепата на Столична община на 14.07.2020 г. от 21.00 часа със спектакъла „Поручик Бенц“ от Димитър Димов. Ще бъдат представени спектакли по емблематичните романи на известни български автори, както и уникално актуалния Джордж Оруел със своята „1984-та”. Очакваме Ви!

СЪОБЩЕНИЕ / Уважаеми зрители и артисти, Нов Театър НДК http://newtheatre.bg/za-teatara/ открива „Лятна сцена“ от 01.07.2020 до 30.09.2020 г. Очакваме Вашите предложения за участие!

За контакти:
Директор / Бойко Илиев 0887474225
Мениджър / Йордан Карачивиев 0888772379
E-mail: newtheatrendk@abv.bg 

25-ти Март от 19.00 часа ТЕАТЪР НА ЖИВО https://mmtvmusic.com/theatre-live/ „Антихрист“ от Емилиян Станев
ЖАНР: Театър – Онлайн стрийминг
ОРГАНИЗАТОР/РЕЖИСЬОР: Нов Театър НДК / Tелевизия ММ УЧАСТНИЦИ/АКТЬОРИ: Елена Петрова, Веселин Калановски, Ники Сотиров, Любомир Ковачев ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 2 часа

УВАЖАЕМИ ЗРИТЕЛИ, във връзка с решение на МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ, МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО и МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА http://mc.government.bg/newsn.php?n=7126&i=1 представленията в Програмата за месец Март http://newtheatre.bg/ се отлагат за месеците Април и Май. Скоро ще имаме и точните дати. Закупените билети за съответните представления могат да се връщат на Билетен център НДК и на касата на Нов Театър НДК от 30.03.2020 г. нататък. Благодарим за разбирането!

Пет години от своето създаване отбелязва на 5 март Нов театър НДК. Сред заглавията в афиша на театъра са „Поручик Бенц“ от Димитър Димов, „В часа на синята мъгла“ от Пейо Яворов, „Майстори“ от Рачо Стоянов, „Ние, българите“ от Александър Урумов, „Променяне“ по Лив Улман, „Търновската царица“ по Емилиян Станев, „Осъдени души“ по Димитър Димов…

Юбилеен спектакъл на „Антихрист“ в Нов Театър НДК Режисьорът Бойко Илиев – с обръщение към Министерство на културата за 5-годишнината на театъра

Януари – фестивал на българската драматургия „Култура.БГ“ | „Ден на българското кино“ – 13.01.2020

БНТ / Премиера на „Търновската царица“ в Нов театър НДК

Ловешкият театър представя в София премиерния си спектакъл „Майстори“ 

На 29 май с Антихрист  ще се отбележи 30 години от създаването на Първия частен театър „Диалог“. Поканват се всички, които през изминалите години са се докоснали до мисията на „Диалог“. 

ЗАПОВЯДАЙТЕ и ДОБРЕ ДОШЛИ!
 Режисьорът Бойко Илиев чества 30 години от създаването на първия частен театър в България – „Диалог“. Неговото идейно продължение „Нов театър – НДК“ ще отбележи годишнината на 29 май с документален филм за трудната съдба на „Диалог“. След прожекцията на филма (първа част „Диалог“ и втора част „Нов театър – НДК“) на сцената ще бъде представен спектакълът „Антихрист“ с участието на актьорите: Елена Петрова, Любомир Ковачев, Ники Сотиров и Веселин Калановски.
„Театър „Диалог“ се роди като бунт срещу статуквото и продължи като непокорно дете на прохождащата демокрация, създавайки спектакли, които спореха с общоприетите канони. „Нов театър“ – НДК от своя страна е един от малкото независими театри, извън структурата на държавните и е кулминация на търсенето на онзи свободен театър, който изразява творческата воля на актьора.“, споделя основателят на „Диалог“ и директор на „Нов театър – НДК“ – Бойко Илиев.
В основата на създаването на театър „Диалог“ през пролетта на 1989 г. в София стои неудовлетворението от съществуващата театрална организация, от това, което се предлага като позиция от сцената – съобразена, съгласувана и удобно представена, както и неудовлетвореност от условията на живот. „Във всяка изява на трупата трябва да се чете тази НЕУДОВЛЕТВОРЕНОСТ в театрален и социален смисъл…“ – това са думи споделени от Бойко Илиев при една от първите срещи с актьорската трупа на театър „Диалог“. 
Сред знаковите спектакли на първия частен театър в България са: „Убийството на Гонзаго“ на Н. Йорданов, „Това е абсурд“ от Иван Кулеков /спрян от ГПУ на 4.11. 1989 г./, „Житие и страдание“ по С. Врачански, „Подли, отчаяни, ненужни“ по Д. Милев, „Скопеният“ от Фр. Крьоц, „Реквием за Хамлет“ по Х. Мюлер и Том Стопард, „Бог“ и „Смърт“ по Уди Алън, „Свобода в Бремен“ от Фасбиндер, „Калигула“ от Камю, „Идиот“ от Достоевски, „Макбет“ от Х. Мюлер, „Постоянството на веселието и мръсотията“ по Ерофеев и Кьоно и др.
Театър „Диалог“ сменя много зали – ЦДНА, Софийски университет, Славянска беседа, зала „Славейков“, зала „Подкрепа“, където завършва първият период на Театър „Диалог“. След това той се възражда на два пъти и през 2006 г. се преименува в продуцентска къща „Евро Диалог“, в чиято дейност влиза правеното на документални и игрални филми – „Чужденецът“, „Живи легенди“, „Нокаут“ и други. През 2015 г. Продуцентска къща „Евро Диалог“ е в основата на създаването на „Нов театър – НДК“, с първа премиера „Амадеус“ по Моцарт и П. Шафър. Следват „Поручик Бенц“ по Д. Димов, „Откриването“ от П. Турини, „Краят на дъгата“ от П. Куилтър, „В часа на синята мъгла“ по Яворов, „Пилето, което казва КУ“ от Ал. Урумов, „Антихрист“ по Ем. Станев и много други.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
НОВ ТЕАТЪР НДК НА ЧЕТИРИ ГОДИНИ
Първата премиера на „НОВ ТЕАТЪР“ НДК http://newtheatre.bg/ беше на 9.03. 2015г. – „АМАДЕУС“ по П. Шафър и Моцарт. Актьорски състав: Георги Кадурин, Иван Юруков, Мариус Донкин и Мариана Миланова. Адаптация и режисура – Бойко Илиев.
Следват премиерите на: „Откриването“ от Петер Турини, „Поручик Бенц“ по Д. Димов, „В часа на синята мъгла“ по Яворов, „Ние, българите“ от Ал. Урумов, „Живак“ от Д. Живков,“Да убиеш великан“ от Ал. Урумов, „Пилето, което казва КУ“, „Убиецът и блудницата“ по Достоевски, „Антихрист“ по Ем. Станев, „Кокошка“ по Чехов и Коляда, „Променяне“ по Лив Улман и много други спектакли на гостуващи държавни и частни трупи.Фестивалът на българската драматургия има вече три издания. Двете актьорски школи към „Нов театър“ НДК имат своите занятия всяка събота и неделя.
„НОВ ТЕАТЪР“ НДК постепенно се превърна в сцена, на която Актьорът може да провокира себе си и публиката, вдъхновен от стойностна драматургия и талантлива литература, която носи непреходни нравствени ценности.
Искам специално да благодаря на АКТЬОРИТЕ, които не се поколебаха да прегърнат каузата на „НОВ ТЕАТЪР“ НДК и да изброя поне някои от тях: Иван Юруков, Мариус Донкин, Георги Кадурин, Елена Петрова, Ники Сотиров, Любомир Ковачев, Ивайло Захариев, Йоана Буковска-Давидова, Веселин Калановски, Иван Радоев, Бойка Велкова, Иван Танев, Яна Маринова, Башар Рахал, Николай Урумов, Димитър Живков …
 
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Бойко Илиев

НОВИНИ / в-к „Монитор“ След близо 25 години във Великобритания, Клара Армандова – актрисата с чара на Лайза Минели се готви за премиера в Нов театър – НДК.

НОВИНИ / Иван Юруков: Приемам действителността чрез театъра (част 1)

Честито, Здрава Каменова!
НОМИНАЦИИ ИКАР 2019 ЗА ВОДЕЩА ЖЕНСКА РОЛЯ В НОВ ТЕАТЪР – НДК
 
Номинация ИКАР 2019 на САБ в категория ВОДЕЩА ЖЕНСКА РОЛЯ получава Здрава Каменова за „Дом за овце и сънища“ от Здрава Каменова, реж. Гергана Димитрова.
 
Представлението “Дом за овце и сънища” можете да гледате на 26 февруари от 19.30ч. в НОВ ТЕАТЪР- НДК.http://uba.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%80-2019/

ТЪРСИМ ОРГАНИЗАТОРИ! НОВ ТЕАТЪР НДК търси организатори за разпространение на театрални представления. Телефон за контакт: 098 899 1782

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ КАНДИДАТИТЕ: ∙ Добра организираност ∙ Комуникативни умения Работата е подходяща за начинаещи и работещи в областта на маркетинга.

НОВ ТЕАТЪР НДК ВИ ПРЕДЛАГА: ∙ Много добри възнаграждения и условия за работа Кандидатите, които проявяват интерес могат да се обадят на тел: 098 899 1782

„Променяне“ – моноспектакъл разголва душата на актьора Моноспектакълът на Йоана Буковска с премиера по време на Европейска столица на културата

РЕЖИСЬОРЪТ БОЙКО ИЛИЕВ – ГОСТ В ПРЕДАВАНЕТО „В ЧАСА НА СИНЯТА МЪГЛА“ С ВОДЕЩА РАЙНА ДАМЯНИ Режисьорът Бойко Илиев, директор на Нов театър – НДК, говори за феномена Трио Плачкови и техния спектакъл „Ла Комедия“; за умирането на „застиналия театър“; за своята постановка на „Антихрист“ (по Емилиян Станев); за театъра, като „илюзия, която се превръща в реалност“ и за куп още проблеми и противоречия в съвременната българска култура. Едно интервю на Райна Дамяни, водеща на предаването „В часа на синята мъгла“, излъчено по Дарик радио на 21 октомври 2018 г.

http://www.ploshtadslaveikov.com/ruski-dramaturg-privlechen-ot-nash-teatralen-spam/ Руски драматург привлечен от наш театрален „Спам“ Николай Коляда пристига за премиерата на спектакъла „Кокошка“, кръстоска между негови и на Чехов текстове

http://telemedia.bg/bg/bylgarija/lubovnite-trepeti-na-tarantulite-e-novata-postanovka-na-teatyra

http://www.chernomore.bg/kultura/2018-03-15/yana-marinova-shte-igrae-glavnata-rolya-v-postanovka-na-varnenskiya-teatar

За патриотичното чувство и единодушието на стадото – ГЕОРГИ МАРКОВ

За „Убиецът и блудницата“ по Ф.М.Достоевски или ДОСТОЕВСКИ КАТО ФИЗИЧЕСКО СЪСТОЯНИЕ … Портал КУЛТУРА

Петко Венелинов от „Скъпи наследници“: Очаквам след два месеца да стана баща

https://www.youtube.com/watch?v=kWJOYuK6Tns

БНТ / ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА Фестивал на българската драматургия от 8-ми до 19-ти Януари 2018 г. в Нов Театър НДК с участието на ЙОАНА БУКОВСКА – ДАВИДОВА, ИВАЙЛО ЗАХАРИЕВ и БОЙКО ИЛИЕВ

БНТ / Яна Маринова – гост в „Извън играта“

БНР / Ованес Торосян представя Harlem Shake

ИВАН ЮРУКОВ в Cultinterview

ЙОАНА БУКОВСКА в Cultinterview

БЯЛ ЗАЕК, ЧЕРВЕН ЗАЕК / БНР

http://www.bbrtv.co.uk/ „АСАНСЬОРЪТ“ от ГЕОРГИ МАРКОВ в предаването „Точка на пресичане“ на Лондонската телевизия BBRTV

Днес, 03 Декември2017 г. от 21.00 часа в програмата на BBR TV предаването “Точка на пресичане” интервюто със съпругата на Георги Марков и актьорите след постановката “Асансьорът” на Лондонска сцена.

В-к „Монитор“: Лео Йовчев по следите на „Убиеца и блудницата“

Яна Маринова в „Извън играта“

Малко след представлението на „АСАНСЬОРЪТ“ от Георги Марков с госпожа Анабел Маркова!

„Асансьорът“от Георги Марков пред лондонска публика

Яна Маринова: „Ако искаш да си главен герой в живота си, трябва да кажеш на оня горе да си гледа работата“

„Пилето, което казва КУ“ / ИВАН ЮРУКОВ в БНТ

В-к „КУЛТУРА“ за спектакъла „Убиецът и блудницата“. Технология на познанието. 

ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ / 19-ти Ноември / Открита сцена „Сълза и смях“

Полковникът от „Пилето, което казва КУ“ / 1-ви и 7-ми Декември от 19.30 часа в Нов Театър НДК

Иван Юруков пред Дарик: Откровението на сцената е ключът към зрителя

„КОЛЕГИТЕ“ Митко и Спиро ще спрат със своите маршрутки на 8-ми Ноември в 19.30 часа на спирката „Нов Театър НДК“. Ако искате да стигнете там накъдето сте се запътили, елате в уречения час и си носете точна сума пари, защото дадете ли им повече за билет, те никога няма да ви върнат рестото. Не забравяйте, че карат маршрутки все пак 

ЯНА МАРИНОВА: “Нищо не играя в “Привличане”. В този филм съм себе си. 

Яна Маринова като Виктория Глас в спектакъла „ГЛАС“ … „Образът на Глас много засяга съвременната жена. Много често мечтаем за някакъв живот, който ни ограбва, защото не може да бъде точно такъв, какъвто си го представяме. Така пропускаме страхотни моменти, в които можем да бъдем щастливи, обичани, успешни“.

„КОЛЕГА“ Авторски спектакъл на Ованес Торосян и Петко Венелинов

Иван Юруков тръгва из България с моноспектакъл 

ТЕКСТЪТ, ОБРАЗЪТ и АКТЬОРЪТ / Работно ателие на ИВАН ЮРУКОВ

https://www.facebook.com/284148661602759/photos/a.865781393439480.1073741826.284148661602759/1911040688913540/?type=3&theater

От участието на музикалната група на сцената на Нов Театър НДК на 15.10.2017 г.