СПЕКТАКЛИ

АМАДЕУС

http://newtheatre.bg/repertoar/amadeus/

Драматизация и режисура БОЙКО ИЛИЕВ

Актьори  ГЕОРГИ КАДУРИН, ИВАН ЮРУКОВ, МАРИАНА МИЛАНОВА и ВЕСЕЛИН КАЛАНОВСКИ

Сценография: Владо Шишков
Костюми: Цветанка Петкова Стойнова
Музика: В. А. Моцарт

„Приятели мои, явно, между мен и хората действително съществува някаква бездна! Аз имам само един чифт уши и нищо друго – просто така съм създаден! Ето, например, в Моцартовата погребална музика аз чувам присъствието на бога и точно от тридесет и четвъртия до четиридесет и четвъртия такт. За повечето хора Той не съществува , те не го чуват. Всички около мен се вълнуват от големи дела, за човешките права!

А аз мога да се развълнувам само от няколко тона, от няколко изсвирени ноти. Другите се борят за свободата на човечеството, а моята мечта е робството: да бъда обсебен, да бъда на разположение, дори да бъда изтощен единствено и само от музиката, от абсолютната музика. Но точно от това бях лишен, и то по всички линии. Е, щом е така, на мен ми е все едно! Щом не мога да бъда Моцарт, не желая да бъда нищо друго! …“
Монолог на Салиери (Питър Шафър)

ПОРУЧИК БЕНЦ

http://newtheatre.bg/repertoar/porutchik-bents/

Автор: ДИМИТЪР ДИМОВ
Драматизация и режисура: Бойко Илиев 
Сценография и костюми: Ренета Стаменова 
Участват: Любомир КовачевСаня БорисоваИвайло Захариев

Космополитът Димитър Димов сякаш живее във вселена без граници, където се лутат човешки същества, загубили своите корени, но повярвали в магическата сила на любовта. „Страданието е най-прекия път към съвършенството” – казва Ницше. Поручик Бенц познава мигове, когато мъките се превръщат в отчаяние, водещо до ожесточеност, до мрачното задоволство да уязви, измъче и накаже любимата жена, до глухата враждебна радост, когато силите на отмъщението бушуват у него и го довеждат до лудост, която подготвя „избухването на гордостта му с всичките гибелни последици”. Защото „ бунтът на гордостта е тъй заслепителен, както любовта или омразата”. И Бенц усеща , че истинския живот започва едва сега, в нейното обкръжение, на Жената, и това чувство добива особена острота на грозния и безнадежден фон на войната. Този образ го довежда до безумно отричане на себе си, пленява го завинаги и нищо не е в състояние да го заличи в душата му, чак до смъртта!

ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ

http://newtheatre.bg/event/881/

http://newtheatre.bg/repertoar/pileto-koeto-kazva-ku/

https://www.facebook.com/pg/pileto.ku/videos/?ref=page_internal

Моноспектакъл на Иван Юруков Режисьор: Иван Юруков

Сценарий: Александър Урумов Музика: Михаил Шишков-баща

Текстът е създаден върху сборниците разкази „Малкото име на дните“ и „Тиква!“ от Александър Урумов.

Нощ. Склад. Единственият събеседник на пазача е кукувицата. Единственият събеседник на кукувицата е пазачът. В комфорта на това споделено усамотение той разбира, че човешките думи са само илюзия за общуване така, както трудностите са само илюзия за живот. На мъжа е останало едно последно достойнство – отговорността – към фамилната къща, към съпругата, към работата. Но там е празно, навсякъде е празно, завинаги е празно. Светът няма нужда нито от мъжката отговорност, нито от мъжкото достойнство. Звучи циничен въпрос: как стигнахме дотук?

ГЛАС

http://newtheatre.bg/event/glas/

http://newtheatre.bg/repertoar/glas/

Моноспектакъл на ЯНА МАРИНОВА

Автор Елена Алексиева Режисьор Лъчезара Паскалева

Сценография и костюми Христина Дякова Хореограф Александра Манчева Музикално оформление Боян Панов

Живееш ли чужд живот? Мечтаеш ли да върнеш времето назад? Има как – изхвърли илюзиите на боклука! „Глас“ – Яна Маринова в обувките на Мария Калас …

Пиеса от Елена Алексиева за битките, от които се отказваме още преди да сме започнали. За страха да се преборим със страховете си. За цената, която плащаме, ако пожелаем живота на гения, а не сме готови да го понесем. И за това какво печелим, ако сме загубили всичко.

ОТКРИВАНЕТО

http://newtheatre.bg/repertoar/otkrivaneto/

http://newtheatre.bg/event/otkrivaneto/

от ПЕТЕР ТУРИНИ

Участват: НИКИ СОТИРОВ
със специалното участие на: ТЕОДОРА СТЕФАНОВА
Музика: АНГЕЛ ЗАБЕРСКИ-СИН
Костюми: ЯНА ВЪЗВЪЗОВА
СПЕКТАКЪЛ НА БОЙКО ИЛИЕВ

Всички сме мечтатели!
Мечтаем за изкуство!
Искаме, когато изчезнем, след нас да остане нашето изкуство.
Откриването е сакрална и смазваща изповед на един актьор, споделена с особената хореография и танц на Теодора Стефанова и оригиналната музика на Ангел Заберски- Син.
Синтетичен спектакъл, който разкрива в абсолютно различна светлина многоликия Ники Сотиров под модерната режисура на Бойко Илиев. Ела и виж!
Защото останалото не е мълчание, а движение напред и свобода, от които толкова много имаш нужда!
Eла и открий себе си!
За първи път!

УБИЕЦЪТ И БЛУДНИЦАТА

http://newtheatre.bg/event/ubietsat-i-bludnitsata/

http://newtheatre.bg/repertoar/ubietsat-i-bludnitsata/

По романа „Престъпление и наказание” на Ф.М.Достоевски

Драматург (сценична версия на текста) Анна Топалджикова

Режисьор Ани Васева Сценограф Виктор Георгиев Композитор Стефан Христов

Актьорски състав Сабина Коен, Валери Георгиев и Леонид Йовчев

Спектакълът е осъществен с подкрепата на театрален колеж “Любен Гройс” и Руски културно-информационен център, София

Преди всичко останало, „Престъпление и наказание“ е криминална история. „Убиецът и блудницата“ проследява дебненето между бившия студент-убиец и загадъчния следовател. На объркания престъпник постоянно му е необходимо да се оттласква от нещо, за да си отговори на въпроса „Защо убих“, който, макар и неизречен, не спира да възпалява съзнанието му. Сам се набутва в ръцете на разследването, за да дразни раната си, или търси компанията на „падналата жена“, в чието присъствие се надява да намери едновременно утеха и наказание.

Престъплението, със своята зейнала органика и ужас, разтваря двойно дъно в плътта на ежедневието. Новоразкритата реалност е кошмарна, трескава, пипалата й се простират върху детайли от „нормалното“, облепват ги със сънната си слуз и ги правят неразпознаваеми. Престъпникът плава между плашещо познатите подробности на обичайното и пропадането на кошмара.

КОЛЕГА

http://newtheatre.bg/event/kolega/

http://newtheatre.bg/repertoar/kolega/

КОЛЕГА

АСАНСЬОРЪТ

http://newtheatre.bg/repertoar/asansyorat/

http://newtheatre.bg/event/asansyorat/

Автор ГЕОРГИ МАРКОВ

Постановчик МАЛИН МАРИНОВ

Актьори ЯНИСЛАВА ЛИНКОВА  и БИСЕР МАРИНОВ

Художник ГЕОРГИ СТОЙКОВ Худ.осветление РАДИМИР БОРИСОВ Фотография MANIFACTURA

Непознати мъж и жена, заседнали в асансьор, изолирани от света. Дълга нощ в опит да спасят душите си чрез вярата в другия и да разберат дали са родени един за друг, защото пътят към блаженството на духа и човешкото щастие е любовта … Всеки човек иска да обича и да бъде обичан, но крещящата липса на духовност в съвременния свят, обусловена от стремежа към материалност и задоволяване на нагона, пречи на хората да си вярват. А без душевното привличане и доверието няма как да се случи и любовта …

СЪН В ЛЯТНА НОЩ

http://newtheatre.bg/event/san-v-lyatna-nosht/

http://newtheatre.bg/repertoar/san-v-lyatna-nosht/

ПОЕТЪТ С КИТАРА

http://newtheatre.bg/event/poet-s-kitara/

http://newtheatre.bg/repertoar/poetat-s-kitara-viktor-makarov/