Снежната Кралица

Режисьор: Димитър Еленов
Хореограф: Лора Пехливанова
Мултимедия и монтаж: Иван Динев
Костюми: Мира Шопова
Музикално оформление: Иван Динев
Участват: Стоил Стоянов, Християна Стоименова, Александра Костова

На 1 март от 18 ч ще може да се насладите на премиерното представление на ДЕФИСТО – „Снежната кралица“ по Андерсен. Спектакълът е за деца и възрастни, един нежен апотеоз на приятелството, честността, достойнството и любовта. Мултимедийните ефекти са наслада за всички сетива на зрителя и съчетавайки магията на театъра и киното, предлага съвременна визия на една от любимите класически приказки.

Инициативата се реализира с подкрепата на фондация „Америка за България“.

Историята на великия Ханс Кристиян Андерсен за Снежната кралица –  символ на лошото и грозното, вече два века възпитава децата по целия свят – как да отстояват доброто в себе, как да се преборят за Онова, което обичат.

Главните герои –Кай и Герда – са вдъхновяващ модел на приятелството.

Жестоката Снежната кралица отвлича малкия Кай, но приятелката му Герда се зарича, че „ще преобърне света“ и ще го освободи. Перипетиите, през които преминава крехкото момиче, срещите й с приказните герои, са пресъздадени със средствата на движенческия и изобразителен театър и го превръщат в едно фентъзи представление, близко до изобразителните представите на днешните деца – децата на дигиталната ера, завладяни от 3D анимацията и фантастичните филми.

Дали Герда ще успее да спаси приятеля си, дали ще развали жестоката магия над Кай и ще продължи ли тяхното приятелство, ще узнаете на финала………

 

 

В спектакъла участват 20 деца на възраст между 6-17 години. Студио ДЕФИСТО събира на сцената изпълнителката на главната роля в новия български филм „Баща ми, майка ми, сестра ми“ Александра Костова, като Снежната кралица, а в ролята на Герда е София Михайлова – която гледаме всяка вечер в рекламата на „Фервекс“.